in

3 gode tips til at finde den perfekte trekvartseng

Trekvartseng

Trænger dit soveværelse til opdatering, og er du på udkig efter en ny seng, så du kan få en god nattesøvn? Når du skal vælge den rette seng, er der flere parametre, du skal tage stilling til. Hvor blød eller hård skal den være? Skal den være med elevation? Hvor stor skal den være? Dette er blot nogle eksempler, og i din søgen efter din nye, perfekte seng, vil du formentligt støde på flere behov, som du ønsker at få opfyldt. En af de sengetyper, som du vil støde på, er en trekvartseng. Senge, der måler 140 x 200 centimeter og 120 x 200 centimeter, kaldes trekvartsenge. En trekvartseng kan være det oplagte valg, hvis der ikke er plads nok i soveværelset til en dobbeltseng, men der stadig skal være plads til to personer. Vil du gerne have god plads, når du sover, kan du overveje en trekvartseng i stedet for en enkeltmandsseng. Trekvartsengen er også ideel i gæsteværelset. Hvis du er i tvivl om, hvilken trekvartseng du skal vælge, får du i dette blogindlæg tre gode tips til at finde den perfekte seng.

En god basisseng til dine gæster

Du ønsker formentligt som en god vært, at dine gæster skal ligge godt og føle sig godt tilpas, samt at de vågner veludhvilede op. Trekvartsengen passer til et gæsteværelse, da du sagtens kan have to gæster til at sove, uden at sengen fylder for meget. Hvis du leder efter en god basisseng til en favorabel pris, som du kan stille i et gæsteværelse, kan du kigge efter en trekvartseng med en boksmadras. På trods af, at der er tale om en basisseng uden luksusegenskaber, så vil en boksmadras alligevel bidrage til en god søvn. Boksmadrassens kerne består af pocketfjedre. Fjedrenes funktion er at aflaste kroppen, hvilket giver gode forudsætninger for nattesøvnen. Boksmadrassens fjedre er pakket ind i en særlig polstring, som sammen med fjedrene giver den ideelle komfort. Er du på udkig efter en gæsteseng, er det næsten umuligt at finde en seng, der vil passe perfekt til alle. Derfor kan du gå efter en madrashårdhed i middelområdet, så du så vidt muligt imødekommer de fleste af dine gæster. Til gæsteværelset er en trekvartseng med boksmadras et nemt valg, da madrassen har en træramme. Du skal derfor blot skrue benene på, og sengen er klar til brug. Derudover kan du overveje, om du skal vælge nogle sengeben med en god højde, så der er plads til opbevaring under sengen – eksempelvis dine gæsters tasker.

Det gode valg til soveværelset

Det vigtigste møbel i soveværelset er din seng. Har du et mindre soveværelse, men skal der stadig være plads til, at to personer kan få den mest optimale søvn, er trekvartsengen værd at overveje. Sammenlignet med en trekvartseng til gæsteværelset, hvor du kan tillade dig at gå på kompromis med den individuelle komfort, bør du gå et eller flere trin op kvalitetsmæssigt, når det gælder din egen seng. Det betyder også, at prisniveauet vil stige en anelse. En kontinentalseng er anbefalelsesværdig, da madrassen har flere lag og dermed giver en øget komfort. En kontinentalseng er en samlet løsning, som typisk består af en boksmadras som det nederste lag, en springmadras som andet lag, og det sidste lag vil være en topmadras. De mange lag i en kontinentalseng gør, at du har de bedste muligheder for at tilpasse sengen til dine (og din partners) individuelle behov. Yderligere adskiller kontinentalsengen sig fra andre senge, ved at der ikke er en sengeramme og dermed ikke en lamelbund. Kontinentalsengen er en høj seng, og den er derfor nem at rejse sig fra. Det er muligt at montere en sengegavl på den trekvarte kontinentalseng, så du uden problemer vil kunne sidde i sengen og eksempelvis læse en bog. Vil du tilføje lidt ekstra luksus til din seng, kan du vælge at få din kontinentalseng med elevation.

Det allergivenlige sengevalg

Lider du eller din partner af allergi, er det en god idé at undersøge mulighederne for en allergivenlig seng. Allergivenlige senge fås også i trekvartstørrelse, og derfor kan du også få en allergivenlig seng, hvis du har et mindre soveværelse. En kontinentalseng kan ligesom en allergivenlig seng fås med en allergivenlig profil. Det betyder, at kontinentalsengens lag er produceret i nøje udvalgte materialer. Leder du efter en allergivenlig trekvartseng, kan du kigge efter en seng, hvor lagene er fremstillet i naturlatex eller latex. Langt de fleste allergivenlige senge er dog fremstillet i en form for latex, og det er ikke uden grund. Latex har nemlig flere fordele. For det første trækker latex konstant luft ind, for det andet har det antibakterielle egenskaber, og for det tredje er latex modstandsdygtigt over for svamp. Samspillet mellem kontinentalsengens komfortable egenskaber og den allergivenlige profil gør, at det ikke bliver en hindring at finde den perfekte seng til soveværelset – selvom der skulle bo en allergiker i hjemmet.

Seng med opbevaring

Seng med opbevaring er det klogeste valg

Topmadras

Derfor er det vigtigt at vælge en god topmadras