in , ,

Boxmadras eller elevationsseng? Hvilken er bedst?

Boxmadras

Hvis du vil have en ny og bedre seng, så er der efterhånden kommet så mange virkelig gode kvalitetssenge på markedet, at det kan være lidt at en opgave at vælge den helt rette.

For det første er der hele spørgsmålet om, hvilken type seng det skal være. Når det valg så er truffet, så skal du til at vælge imellem de mange forskellige modeller, der er inden for hver type.

Det kan være temmelig uoverskueligt for den enkelte forbruger, og så er det godt, at der findes diverse tests og vurderinger af flere af de mest populære modeller. Det kan nok hjælpe dig i forhold til de mange valg, der skal træffes. I hvert fald kan du få nogle retningslinjer i forhold til, hvilke kvalitets-detaljer som su kan være opmærksom på.

Hvilke typer af kvalitetssenge findes der?

I forhold til de moderne kvalitetssenge, så er der især tre typer, som er meget populære. Det er de, fordi de er af en så høj standard, at de kvalitetsmæssigt er helt i top. Danmark producerer mange af disse kvalitetssenge, og de er anerkendt for kvalitet og holdbarhed verden over.

De tre mest populære sengetyper er følgende:

  • Kontinentalseng
  • Boxmadras
  • Elevationsseng

Der findes gode argumenter for at vælge den ene eller den anden type i forhold til dem alle tre. Nu er det ikke sådan, at det er sengetypen alene, der afgør, om den er af god kvalitet eller ej. Det er hele konstruktionen, de materialer, der er anvendt og designet, der tilsammen udgør den gode seng.

Hvad er en god boxmadras?

En god boxmadras har først og fremmest en god springmadras. Desuden er den fastsat på en god og solid ramme og et par solide meder eller fire solide ben. Da en boxmadras er en samlet pakke af ben, ramme og madras, så er det vigtigt, at alle dele er af en god kvalitet. Rammen og benene må ikke være for spinkle, og madrassen må absolut være af en god kvalitet.

Madrassen er den vigtigste del af en boxmadras. Den skal være godt affjedret for at kunne støtte din krop bedst muligt, når du ligger i sengen. I de bedre madrasser er der både pocketfjedre og multipocketfjedre. De to forskellige fjedretyper skal være placeret sådan, at der er multipocketfjedre på de zoner i sengen, hvor der en mest behov for støtte. Desuden skal der være så mange fjedre pr. m2 som muligt. Jo flere fjedre pr. m2, der er, des bedre støtte får din krop.

Du skal også gerne kunne vælge, hvilken fasthed den enkelte madras skal have. Det giver en individuelt bedre liggekomfort. Madrassen skal også gerne være velpolstret med et sundt, allergivenligt og åndbart materiale.

Hvor finder du de bedste boxmadrasser?

Ofte vil det være sådan, at pris og kvalitet hænger sammen. Derfor kan du godt bruge boxmadrassen pris som et pejlemærke, når du går målrettet efter den gode kvalitet. Desuden kan du kigge efter sådan noget som antal fjedre pr. m2, på polstringen og på ben og rammes materialer.

Der er også den mulighed, at du tjekker diverse boxmadras tests og anmeldelser på nettet. Hvis du for eksempel kigger efter en boxmadras test, så vil du kunne finde en bedst i test boxmadras, og dermed har du hurtigt noget du kan kigge nærmere på. Søg gerne på flere bedst i test boxmadras sider, så du får et bredere udvalg af gode boxmadrasser at vælge imellem. Det vil opkvalificere dit valg.

Hvad er en god elevationsseng?

Den gode elevationsseng er også karakteriseret ved en madras af høj kvalitet, og derudover så bør selve elevationsdelen og motoren også være solide og gerne så støjsvage som muligt. Her er det naturligvis også primært springmadrassens kvalitet, der er afgørende for liggekomforten og for holdbarheden.

Madrassen skal gerne have mange pocketfjedre og multipocketfjedre pr. m2, og så skal sengen gerne kunne hæves og sænkes på så mange områder som muligt. Motoren skal være nem at betjene, fjernkontrollen skal gerne være trådløs eller kunne foregå via en app.

Ligge- og siddekomforten skal være i top, og madrassen skal gerne være ideel til at støtte kroppen – også hvis den har nogle skavanker.

Se nogle rigtig gode bud på nogle af de bedste elevationssenge, der findes på markedet lige nu i en elevationssenge test. Vælger du en af de bedste elevationssenge, så har du den ideelle seng i mange år.

Skal du vælge en boxmadras eller en elevationsseng?

Der er flere ting, du skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge imellem en boxmadras og en elevationsseng. Det kan dels handle om noget økonomi, om noget designmæssigt og om noget helbredsmæssigt.

En elevationsseng er typisk dyrere end en boxmadras. Derfor kan du skele til priserne for de respektive senge, når du skal vælge imellem dem.

Designmæssigt er der også en tydelig forskel på de to sengetyper. En boxmadras er lettere i udtrykket, og den er også lettere at bære på. Derfor er den ret praktisk, hvis sengen skal flyttes rundt på. En elevationsseng fylder mere i landskabet, og den vil derfor dominere soveværelset ret meget. Den er også højere en boxmadrassen, så derfor er der forskel på, hvor nemme sengene er at komme op og ned fra.

En elevationsseng vil i højere grad kunne understøtte en krop, der har nogle skavanker. Det kan den, fordi den kan hæves og sænkes flere steder, og dermed er den mere fleksibel end boxmadrassen, der ikke har de egenskaber.

Når du skal vælge den ene eller den anden sengetype frem for den anden, så kan du eventuelt stille fordelene op over for hinanden. Hvis der er flere plusser ved en ene model i forhold til den anden, så har du fundet en vinder.

Black friday seng

Derfor skal du købe ny seng til Black Friday

Ny seng

Skift din seng ud, hvis du ikke sover godt