in ,

Derfor er det vigtigt at vælge en god topmadras

Topmadras

Er det ved at være på tide at få skiftet den gamle topmadras ud, fordi dens levetid er ved at være opbrugt, eller vil du bare gerne være lidt ekstra god ved dig selv, så er der nogle spørgsmål, som du helt sikkert kommer til at dvæle ved. Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej, så vi guider dig igennem en række af de mest almindelige spørgsmål, der dukker op, når du skal købe din nye topmadras. Og hvis ikke vi får besvaret de spørgsmål, du måtte have om din nye topmadras, så skal du bare smide en kommentar, for så hjælper vi dig gerne med det også. 

Hvorfor skal jeg overhovedet have en topmadras?

Mange har en topmadras på deres seng, men uden helt at vide, hvorfor det er godt at anskaffe sig en sådan en sag – og allerhelst en god én af slagsen. Der er flere grunde til, at det er godt for dig at have en topmadras på din seng. Følgende tre punkter er de vigtigste:

1. En topmadras beskytter din seng, lige meget hvilken topmadras du har valgt. På den måde kan du forlænge din sengs levetid. 

2. En god topmadras sørger for, at du får en komfort i topklasse. Topmadrassens fornemmeste opgave er at sørge for, at du sover godt og rigtigt. Den hjælper ryggen med at ligge godt og behageligt. Topmadrassen optimerer også din nattesøvn. 

3. Din kropsvægt fordeles bedre. Dette hænger sammen med ovenstående, og det er derfor vigtigt, at du køber dig en topmadras af god kvalitet. 

Der findes et væld af forskellige topmadrasser i alle prisklasser, tykkelser og kvalitet. De dyreste er dem, der giver dig en soveoplevelse ud over det sædvanlige, og ofte er deres komfortniveau så godt, at det rent faktisk er svært at forbedre. Det er dog sjældent en nødvendighed at kaste en hel masse penge efter en topmadras, hvis du gerne vil øge din komfort og gøre lidt ekstra for dig selv og din krop.

Det er dog vigtigt, at du køber en topmadras af rimelig kvalitet, hvis du vil have, at dens funktioner skal være til forskel fra de tynde og billige alternativer. Køber du til gengæld en god topmadras, vil du være sikret en topmadras, der er designet til at fordele din kropsvægt ud over hele topmadrassen, og derved vil du automatisk komme til at ligge mere skånsomt. Topmadrasser bruges også til at gøre din seng mere behagelig, hvis du er indehaver af en boxmadras. Denne type madras er nemlig ofte meget hård og ubehagelig at sove på, hvis ikke du har et blødere og isolerende lag på toppen. 

Lad sengen leve længere

Som nævnt vil en topmadras forlænge din sengs levetid, og dette er ikke kun med et enkelt år eller to. For senge er byggede til at holde i mange år, og især hvis du investerer i en god en af slagsen. Men passer du ikke på dens overflade, så vil sved og andre stoffer trænge ned i sengen og lade dine fjedre ruste og lignende. Med en topmadras beskytter du sengen, og til forskel fra selve sengen kan en topmadras ikke ruste. Ofte vil den også være opbygget sådan, at den er svedtransporterende og lader dig ånde, mens du sover. Du kan også nemt vende din topmadras, så den får luft og et nyt liv. Vil du også passe endnu bedre på topmadrassen, så kan du erhverve dig en rullemadras, der beskytter stoffet. Disse er vaskbare, og derfor er de nemme at vedligeholde. Ellers bør det stof, du ligger direkte på, skiftes efter fem til seks år for at opretholde den gode kvalitet. Derfor er det en god idé at købe sig en god topmadras, hvis du ikke vil skifte den ud hele tiden og samtidig sove bedre om natten. 

Køb en topmadras til den gamle seng

Med en god topmadras kan du nå langt, og især hvis du har en seng af ældre dato, kan du faktisk gøre noget. Du behøver nemlig ikke altid købe dig en ny seng, men i stedet for købe dig en god topmadras, som kan give din seng et nyt liv. Ligger du ikke godt i den gamle seng, så kan topmadrassen gøre underværker, da den ofte er den største årsag til din komfort, når du sover. Hvis der er problemer med fjedrene i sengen, så bør du dog overveje en ny seng, såsom en springmadras eller en boxmadras. Det er vigtigt, at du køber dig en ordentlig seng, hvis du vil være sikker på en god og skånsom nattesøvn. 

Hvilke typer topmadrasser er der, og hvilken pris er rimelig?

Topmadrasser kommer i mange forskellige modeller og prisklasser, og her er det både materiale, design og producent, der afgør prisen. Ofte følges pris og kvalitet i høj grad ad, men somme tider er der mulighed for at få mere for pengene. Vi kommer med vores bud på, hvilke topmadrasser du bør erhverve dig, hvis du vil have en topmadras i topklasse uden at skulle betale for meget. 

De billige modeller er et no-go

Først og fremmest kan vi ligeså godt fortælle dig, at de billigste modeller lavet med koldskum er nogle, som du bør holde dig langt fra, hvis du vil have noget for dine penge. Topmadrasser til under 2000 kroner er ofte lavet af enten koldskum eller purskum, hvilket ikke giver dig nogen form for ekstra komfort eller støtte, når du sover. De er billige at producere, og derfor afspejler prisen dette. Det kommer dog ikke dig til gode, da disse har svært ved at slippe af med varmen, og derfor vil du ofte svede meget mere. Dog hjælper det, hvis du tænker på at skåne sengen og dermed give den en længere levetid. 

Memory skum

Kært barn har mange navne, og det gælder for topmadrasser lavet af memory skum, memory foam eller viskoelastisk skum, som alle tre betegner præcis det samme materiale. Denne type skum er mere kompleks med flere og bedre egenskaber. Her finder du egenskaber, der vil forbedre din søvn, samtidig med at den former sig efter din krop og kompenserer for vægtuligheden, når du sover. Den specielle sammensætning, som du finder inde i en memory skummadras gør, at du aflastes langt bedre på de steder, du har den største vægtbelastning, når du sover. De føles derfor også særdeles bløde at ligge på, og du vil hurtigt kunne mærke, at du får den helt rette støtte. 

Topmadras af latex er en af de bedste

Skal du have en topmadras i absolut topklasse, skal du gå efter en latex topmadras. Modsat skummadrasserne, så er der her tale om et helt naturligt produkt. Der betyder blandt andet, at topmadrassen er produceret i mere allergivenlige materialer (med mindre du ikke kan tåle latex), og madrassen er samtidig langt mere miljøvenlig grundet en mere ren produktion. Denne form for topmadras er mere fast, men dette skal ikke forstås som noget negativt. Du bør faktisk kigge efter den topmadras, der giver dig den største densitet. Densiteten betegner den modstand, topmadrassen giver din krop, når du ligger på den. Dermed vil du få en langt bedre støtte. Og så er der en anden fordel ved latexmadrasser, som vi ikke kommer udenom. De er ofte langt mere ventilerende end skummadrasser, og de er derfor ideelle til dig, der tenderer til at svede meget. Denne form for topmadras kan være rigtig rar for alle på de varme sommerdage, og du finder endda nogle, hvor der er indbygget en kølende gel, hvilket gør dem ekstra gode.

To anbefalede topmadrasser

Vi vil gerne gøre det hele endnu nemmere for dig, så derfor har vi selvfølgelig fundet to topmadrasser til dig, som du trygt kan købe. Vi har også sørget for fordelagtige priser, så du ikke skal bruge flere penge end højst nødvendigt på din nye topmadras. 

Cloud Latex er en favorit 

Hvis du gerne vil have meget for dine penge, så er en Cloud Latex topmadras et godt valg. Denne madras har en kerne, der består af det blødeste, mest elastiske og støttende latexlag, som er produceret ved vulkanisering. Latexen er forarbejdet ved særdeles høje temperaturer, hvilket sørger for en homogen cellestruktur, der resulterer i højere komfort. Her samarbejder de enkelte celler i topmadrassen i højere grad end i almindelige topmadrasser. Du får en topmadras med et ekstraordinært komfortniveau, og så holder den i mange år. Du finder en topmadras, der ingen ujævnheder har, og så er topmadrassen hele fem centimeter tyk, samtidig med at den er yderst ventilerende og temperaturregulerende. 

Denne topmadras findes i en lang række størrelser, og køber du den hos Bedre Nætter.dk, kan du være heldig, at du får den til en ekstra god pris. Køber du en 90×200, så er normalprisen hos dem 2.899 kroner, mens en 140×200 koster 3.499 kroner.

Latex Deluxe får fem stjerner 

En anden mulighed er den populære topmadras Latex Deluxe, som også har en kernetykkelse på fem centimeter, og så scorer den hele fem stjerner i tidligere anmeldelser af den. Denne topmadras har en kerne af perforeret latex, og den er produceret i kvalitetsmaterialer, så du er sikret en komfortabel, støttende og åndbar topmadras. Samtidig er den allergivenlig og derfor også et fornuftigt valg, hvis du vil passe godt på dig selv og din krop. Latexkernen har en densitet på hele 70 kilo pr. kubikmeter, hvilket er meget højt for en topmadras, og derfor vil du få en madras, der virkelig passer godt på din krop. Denne densitet indikerer, at der er tale om en fast latex topmadras, så du får den bedst mulige støtte ved din nattesøvn. Latexen ’skubber igen’, og derved vil du få en langt bedre støtte, end hvis du valgte en, der var blød. Samtidig får du en åndbar topmadras, der er enormt elastisk og derfor giver dig en konstant støtte, uanset din sovestilling. 

Denne madras er også et godt valg, når du skal have dig en ny topmadras. Du finder den hos sengefabriksudsalg.dk, som også giver dig fordelagtige priser, og somme tider er du heldig at få et rigtig godt tilbud. Topmadrassen koster 2.499 kroner i målene 90×200, og vil du have en i 140×200, koster den 3.999 kroner. Du kan købe topmadrassen her.

Du har altså rig mulighed for at finde en topmadras i god kvalitet til en rimelig pris, og der er ingen undskyldning for ikke at gøre det. Vi bruger nemlig 1/3 af hele vores liv i vores seng, og vores søvn er alfa omega for en velfungerende hverdag og en sund krop. Derfor bør du overveje det en ekstra gang, når du snart skal på jagt efter en ny topmadras. Og har du spørgsmål, hjælper vi selvfølgelig gerne. 

Trekvartseng

3 gode tips til at finde den perfekte trekvartseng

Seng tilbud

Skal jeg købe en elevationsseng på tilbud?