in ,

Kend de forskellige typer af sengetøj

Sengetøj

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilken type sengetøj der passer til ens behov. Sengetøj kan fås i et hav af forskellige materialer, og det handler om at finde frem til noget, som man kan lide at ligge med. Læs med her og bliv klogere på de forskellige typer af sengetøj, så du kan finde det, der passer til dig.

Sengetøj af bambus

Bambus er et populært materiale, da det er blødt og lækkert. Du kan derfor med fordel vælge bambus sengetøj, hvis du har set dig lun på det bløde og slidstærke materiale. 
Bambus har derudover også den egenskab, at det kan absorbere fugt, så man ikke vågner op i en fugtig seng. Oveni det er bambus også temperaturregulerende, så alt i alt er sengetøj af bambus noget af det mest komfortable sengetøj, man kan finde på markedet.

Sengetøj af hør og hamp

Hamp og hør er to materialer, der ofte bliver brugt til at lave sengetøj af. Hør er et meget blødt og behageligt materiale, der giver en god komfort, når man sover. Derfor er hør sengetøj især velegnet til folk, der har en tendens til at have det varmt om natten, da det suger 30 procent mere fugt, end almindeligt bomuldssengetøj gør. 

Desuden er hamp- og hør sengetøj godt at sove med for huden, da hamp er fyldt med naturlige olier, som plejer huden, når man ligger med det. Bambus- og hør sengetøj har mange af de samme fordele, men hør og hamp sengetøj er typisk lidt mere ru, så hvis man ikke er vild med glat sengetøj, kan det være at man skal anskaffe sig hør sengetøj.

Udforsk, hvilket materiale du kan lide

Når man skal finde det helt rigtige sengetøj, så er der flere ting, man kan overveje. Man kan eksempelvis have med i sine overvejelser, om man er en person, der ofte får det varmt eller koldt om natten. 

Er man for eksempel en person, der har en varm kropstemperatur og derfor ofte har det varmt om natten, kan det være en god idé at finde sengetøj i et materiale, der kan absorbere sved og holde en passende temperatur.

Der findes meget forskelligt sengetøj, og kort sagt handler det om at prøve sig frem og lære sig selv bedre at kende, så man ved, hvad man kan lide at ligge med, og hvad der ikke fungerer godt. På den måde kan man få en behagelig søvn og være veludhvilet til næste dag. 

Hospitalsseng

Hvilke funktioner skal en god plejeseng byde på?

Elevationsseng

Sådan finder du den rigtige elevationsseng