in , , , ,

Ny seng? Her er 3 overvejelser, du bør gøre dig inden

Ny seng

Dette indhold er sponsoreret

En seng er nok det vigtigste møbel i huset, fordi du bruger omkring otte timer i den hver evig eneste dag. Der er ikke andre møbler, du spenderer lige så meget tid i, og der er heller ikke andre møbler, der er lige så afgørende for dit helbred, som en seng er. Din nattesøvn er alfa og omega for din sundhed, for hvis du sover dårligt eller ikke får nok søvn over længere tid, kan det nedsætte dit immunforsvar og øge risikoen for at få en række sygdomme og hjerteproblemer. Det er derfor vigtigt, at din seng giver dig de bedste betingelser for at få en god nats søvn. Af den grund vil vi her i artiklen komme med vores bud på 3 grundige overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber ny seng.

Sengetype: Sovesofa eller kontinentalseng?

Når du skal købe en ny seng, skal du først og fremmest beslutte dig for sengetypen. Du kan blandt andet vælge mellem en kontinentalseng, elevationsseng, boxmadras, sovesofa eller en seng i ramme. Der findes nemlig ikke én seng, der er perfekt for alle, da vi alle er forskellige og har forskellige behov. Hvis du har dårlig ryg, bør du eksempelvis overveje en elevationsseng, og hvis du er ung og frisk, men det kniber med plads og penge, så bør du anskaffe dig en sovesofa. En sovesofa er nemlig ideel til dig, der vil spare plads og kvadratmeter, eller hvis du ofte har overnattende gæster på besøg, der mangler en soveplads. I så fald bør du vælge en sovesofa, fordi du med en sovesofa nemt og hurtigt kan forvandle stuen til et soveværelse og omvendt. Hvis du er bekymret for kvaliteten og komforten, så frygt ej, for der er heldigvis kommet et stort udvalg på markedet, fordi sovesofaer netop er blevet så populære.

Madras: Hård eller blød?

Når du har besluttet dig for sengetypen, bør du tænke over, hvordan du ønsker din madras skal være. En madras er nemlig ikke bare en madras, fordi den findes i utallige forskellige modeller, og den kan rangere fra at være blød som smør til at være hård som beton. Derfor bør du, inden dit nye sengekøb, gøre op med dig selv om, hvorvidt du sover bedst i en hård eller blød seng, så du ved, hvad du skal gå efter. Det kan også være, at du har ryg- eller søvnproblemer, som kræver en særlig type madras. Madrassen er derfor ret altafgørende for din kommende nattesøvn, så tænk gerne lidt ekstra over dette punkt.

Størrelsen: Enkelt eller dobbeltseng?

Det er selvfølgelig også relevant at nævne, at du bør overveje, hvilken størrelse din nye seng skal have. Hvis du er single og bor alene, kan du nøjes med en enkeltmandsseng med målene 90 x 200 cm, især hvis det kniber med kvadratmeterne. Selvom du er alene, kan det også sagtens være, at du elsker at have ekstra plads i sengen, og af den grund kan du gå efter en mellemting med en seng på 120 x 200 cm eller 140 x 200 cm. Hvis I er et par, bør I nok gå efter en seng, der er minimum 160 cm bred. Derfor er det altså vigtigt, at du lige bruger lidt tid på at overveje størrelsen på din nye seng.

Bedre søvn

Få en bedre nattesøvn med simple tricks

Seng med opbevaring

Seng med opbevaring er det klogeste valg