in

Sunde sovevaner giver bedre livskvalitet

Sovevaner

Der er ingen tvivl om, at søvn er livsnødvendigt for, at vi som mennesker kan fungere optimalt. Hvis du har prøvet at have jetlag efter en udlandsrejse, så ved du også, hvor meget ravage dårlig søvn kan lave for dit almene velbefindende. Er dit søvnmønster blevet forstyrret i en grad, som rejser mellem forskellige tidszoner, kan gøre, føles det næsten som om, at du er blevet ramt af en sygdom. Og det er egentlig ganske tankevækkende. For hvad sker der så i din krop, hvis du i en kortere eller længere periode sover dårligt hjemme i din egen seng?

Søvnproblemer er almindelige

Det er slet ikke ualmindeligt at opleve søvnproblemer. Mange danskere har i perioder problemer med at finde ro om natten. Og står det på i en længere periode, kan det gå ud over ens evne til at være velfungerende i sin hverdag, sit familieliv og sit job. Dårlig søvn i en kort periode gør ganske naturligt, at man bliver mere træt. Det kan være svært at koncentrere sig og det personlige overskud kan dale til et minimumsniveau. Står problemerne på i længere tid, så vil man ofte opleve koncentrationsbesvær, mens også ens hukommelse kan blive udfordret. Sover du dårligt om natten, kan det også forårsage, at du bliver uvenner med din badevægt. Sunde søvnvaner er nemlig med til at regulere de hormoner der gør, at man føler sult og mæthed. Og med uregelmæssig søvn sættes disse funktioner ude af spil. Man bliver mere sulten og har dermed større risiko for at tage på i vægt.

Sørg for en god atmosfære i soveværelset

Har du svært ved at falde i søvn om natten, er der en række ting du selv kan gøre for at løse problemet. Din krop kan godt lide vaner og det er derfor en god idé at gå i seng på samme tidspunkt hver eneste dag. På den måde vænner du kroppen til, at den skal blive søvnig, når klokken f.eks. slår 23. Vær også opmærksom på, hvad du laver, lige inden du skal sove. Har du for vane at kigge meget i din mobiltelefon, så er det et godt sted at starte. Det lys, som mobiltelefonens skærm udsender, er nemlig slet ikke godt for dine øjne, hvis du planlægger at falde i søvn. Det vil sende signalstoffer til hjernen om, at der er lyst udenfor, og at det derfor er tid til at vågne. Det har altså en opkvikkende effekt. Slutteligt skal det også nævnes, at en god seng har meget at sige, når det kommer til en god nattesøvn. Find den bedste dobbeltseng på Senge-testeren.dk og giv dig selv de bedste forudsætninger for at sove godt hver eneste nat.

Fede og smarte gaver til fodboldspilleren

Bedre søvn

Få en bedre nattesøvn med simple tricks