3 gode fif: Hvorfor du ikke skal vælge en IKEA-seng

Hvis du tænker dig om og begynder at lægge sammen, hvor mange timer du i løbet af hele dit liv kommer til at bruge på søvn, så løber det sammenlagt op i flere år. Faktisk viser undersøgelser, at et menneske i gennemsnit vil komme til at bruge en tredjedel af livet på at sove. Med dette på plads er det svært at finde en god grund til at gå på kompromis med din seng. En god seng giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at vågne op veludhvilet og klar til dagens gøremål. ’Pris og kvalitet hænger sammen’ er et udtryk, du hører i rigtig mange sammenhænge. Det gælder i særdeleshed også, når du skal ud og finde din nye seng. Det kan være fristende at lede efter en billig seng, der blot lever op til det mest basale, og her vil en seng fra IKEA være det typiske valg. Ikke desto mindre er det en god idé at undersøge markedet og være villig til at betale ekstra for en ordentlig seng. Derfor får du i dette blogindlæg tre gode fif til, hvorfor du med god grund kan navigere uden om en IKEA-seng.

Køb din seng hos en specialist

Hvis du før har besøgt en IKEA-butik, er du også klar over, at butikken har alt, hvad hjertet begærer inden for boligområdet. Det betyder også, at kæden ikke er specialister inden for senge. Når du skal have hjælp til at finde en ny seng, er det vigtigt, at du bliver vejledt af en, der ved, hvad han/hun snakker om. En specialist inden for senge kan guide dig ud fra dine krav og behov, og specialisten er lidt af en menneskekender, når det gælder samspillet mellem søvn, krops- og sengetype.

Køb en komplet sengeløsning

En elevationsseng er et rigtig godt valg, hvis du døjer med fysiske problemer – eksempelvis en dårlig ryg – eller hvis dine ben har tendens til at samle væske. Med en elevationsseng kan du nemlig indstille hoved- og fodende, og madrassen kommer til at stå i en position, der er optimal for dig. Hos IKEA er det muligt at tilkøbe en lamelbund med elevation. Lamelbunden er ikke ’skabt’ til en specifik seng, men er derimod en allround-løsning. Da lamelbunden og madrassen ikke er produceret specielt til hinanden, kan der blandt andet opstå monteringsproblemer. Du kan også risikere, at du ikke får det fulde udbytte af elevationsfunktionen. Ved i stedet at vælge en seng, hvor elevationslamelbunden og madrassen er fremstillet nøjagtigt til at passe sammen, investerer du i en komplet elevationsseng, – og du får derfor en større glæde af sengen.

Når du køber en komplet elevationsseng, slipper du også for at skulle tilkøbe en række elementer – herunder ben og topmadras. De samlede udgifter kan nemlig på den måde hurtigt blive højere. Især hvis du skal have en kontinentalseng, hvor flere elementer indgår. For at sikre, at alle delene passer perfekt sammen, kan du med fordel går efter en komplet kontinentalseng, hvor alt er inkluderet i prisen.

Pocket eller multipocket?

I sengeverdenen findes der springmadrasser med ’pocket’ eller ’multipocket’. Hos IKEA kan du få springmadrasser, hvor du kan regne med, at madrassen med pocketfjedre cirka har 250 fjedre per kvadratmeter. Vælger du derimod denne springmadras med multipocket, får du 500 fjedre per kvadratmeter. Det kan være svært at forholde sig til et bestemt antal fjedre per kvadratmeter, når det handler om senge. Kort sagt giver et højere antal fjedre en mere fleksibel madras. Fjedrene vil tilpasse sig efter din krop, og derfor vil du opnå en mere støttende effekt under din søvn. Det betyder også, at du vil få en bedre søvn grundet en højere komfort.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *